Två stora favoriter på Bergsåker

Datum: 2014-08-29
Skrivet av: TravRank.se

Månprinsen A.M. har blivit den största favoriten (83%) på Bergsåker i morgon, lär säkert ta hem det – men Hallsta Lotus är ju stark den med, skulle tro att det är den som först och främst skulle kunna utmana storfavoriten.

Av mina tio mallar som har tagits fram för V75 Tillsammans, är det endast en ihop med eventuella tillägg, som spikar i tredje avdelningen (annars är det tre stycken utifrån grundmallarna). Blir förmodligen Månprinsen A.M., resterande mallar garderar med ett antal hästar.

Använder dock endast 8-9 stycken av mallarna, beroende på vilka lag jag själv har hand om. En av mallarna är även reserverad till Dagens rank.

Den andra stora favoriten är Poker Kronos (57%) i första avdelningen, då Robert Bergh brukar kunna ta hem ett par segrar i Bergsåker, är det kanske den bästa kandidaten – men är lite skeptisk mot hästar som tar seger efter seger, en vacker dag bryts segerraden. Hur som helst är det samma sak där, huvuddelen av mina mallar garderar även i första avdelningen.

Tror och hoppas därmed på något favoritfall den här gången, i annat fall kommer V75-värdet dras ner ordentligt. Skönt dock att det är en jackpot-omgång, för då kan det bli en slant tillbaka även om båda favoriterna vinner.

Det visar sig under morgondagen, men hur som helst är det hög tid att fylla på med ett nytt belopp på tio-i-topp listan, skall ju helst även vara överstigande 100 000 kr – vem vet, det kanske blir i morgon, vi håller tummarna för det i alla fall 🙂

Senast det skedde var 19 juli, då Harry Boy 50 drog in 34 611 kr, innan dess var det Chansen med 33 213 kr den 5 juli – med andra ord, lite drygt en månad sen sist.

Rankingen har som jag skrivit tidigare, varit otroligt bra i Bergsåker, där vinnande häst har hamnat inom tredje rank till 55%, samt 90% inom sjätte rank. Det enda orosmomentet som jag känner, skulle i så fall vara i utgångsavdelningarna, då antal vinnande hästar som har varit rankade som tvåa, har varit högre i Bergsåker – därmed kan upplägget med utgångshästar fallera, då de oftast blir hästarna rankade som etta.

Dom flesta lagen kommer trots allt antingen eller både ock, få någon av storfavoriterna som utgångshäst, så det kan gå vägen ändå – någon av dom lär ju säkert ta hem det.

Men får se, är det möjligt att lägga till någon utgångshäst i någon avdelning, t.ex. Hallsta Lotus så skulle det kännas något säkrare, men det beror lite på lagkassan och hur det ser ut i övriga avdelningar, ju fler utgångshästar man har desto högre kostnad blir det.

Hur som helst är jag taggad som attan, har även en skön känsla inför morgondagen – hoppas nu att den håller i sig under hela lördagseftermiddagen 🙂

Finns några lediga platser kvar i Raketen, Bomben och Harry Boy 25, för den som vill vara med i morgon.

NU KÖR VI SÅ DET RYKER…


,
Comments are closed.