Tre sjuor har det blivit hittills i Axevalla :)

Datum: 2016-04-08
Skrivet av: TravRank.se

I morgon är det dags för Axevalla att vara värd för V75-omgången igen 🙂

Där har det gått hyfsat bra så här långt, eller vad sägs om tre sjuor av hittills tio genomförda V75-omgångar – det är ju i princip var tredje gång 🙂

Förra gången i januari blev det sju rätt för ett av lagen också.

V75-2016-01-23-teamtravrank-komben100+30Årets första sjua fick Komben 100+30 ta hand om i Axevalla 23/1.

 
Båda gångerna innan dess som det blev sju rätt också, skedde direkt efter varandra när Axevalla var värd för V75-omgången.

Känns därmed ganska bra inför morgondagen, bara att hålla tummarna att även fru Fortuna vill vara med på samma linje 🙂

Sammanfattningen jag gjorde inför förra V75-omgången i Axevalla, den kan man läsa här. Därefter kan ni även läsa sammanfattningen som gjordes efter själva V75-omgången då vi som bekant satte sjuan 🙂

 

Det finns några platser kvar i Komben 40+25 och båda jakten-bolagen, klicka på respektive inbjudningslänk för att bli medlem direkt:

 

Tycker att V75-omgången ser intressant ut med bland annat 4 B.B.S.Sugarlight i sjätte avdelningen, får se hur jag gör – har inte riktigt bestämt mig, men förmodligen blir det ju spik på åtminstone något lag.

Sen funderar jag lite på att eventuellt ha 5 Fire to the Rain (US) i tredje avdelningen som mitt andrahandsval (det är dock inte helt klappat och klart, men det känns ju som att dessa två kusar står allra bäst till spårmässigt).

MEN, sen får man ju inte förglömma att Axevalla har det absolut längsta upploppet på hela 227 meter, bjuder ju verkligen in hästarna i kön.

Skulle inte alls förvåna mig om det smäller till lite här och där i morgon, gäller bara att hitta dom 🙂

 

En liten märklig detalj i propositionen för sjätte avdelningen där Vinnaren av detta lopp är skyldig att starta i Olympiatravets final på Åby lördagen den 30 april 2016″.

Vill man inte vara med då, skall man alltså satsa för att inte vinna? Låter ju nästan som ett straff om man vinner loppet 😛

Hursomhelst är det mycket märkligt formulerat som öppnar upp för många olika tolkningar, för vad händer om hästen blir sjuk eller kanske till och med dör innan sista april? Måste den då ställa upp i alla fall, med tanke på att den är skyldig att starta, eller blir det då dryga böter för alla inblandade? Med tanke på allt tjafs som det var med SHL gate, så förvånar mig ingenting längre, när det gäller beslutsfattarna hos ATG/ST…

Mer korrekt formulerat hade kanske varit att man är typ “direktkvalificerad” till finalen den 30 april.

marklig-infoMycket märkligt formulerat i propositionen för sjätte avdelningen.

Btw, med anledning av mitt inlägg igår om att Jokersystemet lägger ner pc-klienten:

Ovanstående viktiga information kan åtminstone inte jag finna i webbklienten, med andra ord är det ytterligare en försämring, som ju gör att man inte är direkt sugen på att gå över till deras webbklient – finns som sagt bättre alternativ, om man ändå blir tvungen att göra det 🙁

 

marklig-info-atgVar bara tvungen att dubbelkolla hos ATG att propositionen verkligen stämmer för sjätte avdelningen.

 

Skrev igår ett litet oroligt mail till support@jokersystemet.se, fick svar från Gustaf Björck som tydligen är den ansvarige bakom Jokersystemet:

Förstår mycket väl att Jokersystemet kanske är föråldrat, men köper inte att det är mycket på grund av nya AIS (tjänsten från ATG som tillhandahåller spelinformationen), samt dagens moderna teknik i form av pekplattor, mobiler m.m., som gör att man är tvungen att lägga ner pc-klienten.

När det gäller AIS borde det vara ganska enkelt att bygga en “brygga”, som översätter mellan det gamla och det nya – för det är trots allt bara data som skall forslas mellan datorn och AIS.

Sen är det otroligt fel att tro att en webbklient, någonsin kan bli lika kraftfull som en riktig applikation – det är ju mycket därför det finns en uppsjö av appar till pekplattor och mobiler, skulle vilja se exempelvis SEB eller Handelsbanken, göra en webbklient som gäller för alla plattformer och därefter ta bort sina bankappar. Det misstaget gjorde ju bland annat ATG när man tog bort ATG-appen, för jag vet många med mig själv som har slutat med all spontanspel sedan dess, när man bara har haft mobilen till hands. Ibland får man helt enkelt köpa att man måste utveckla för flera plattformar – dom flesta vill trots allt att det skall vara enkelt och smidigt, utan en massa extra onödiga klick, reklambanners m.m.

Det är kanske dags för en webbkurs för alla inblandade, för exempelvis TR Media (där både Travronden och Jokersystemet ingår), samt ATG som bekant båda har Svensk Travsport som huvudägare (några fler som ser kopplingarna till varför det blir så många dåliga och ej förankrade beslut). Nu ingår ju även Storavinster i TR Media, hoppas verkligen att Johan håller på sig och inte blir en av alla andra, exempelvis Spelvärde.se m.fl…

Hursomhelst, nog om detta – för det är ju bara hoppas att dom tar sitt förnuft till fånga, det är ju trots allt vi användare som har det absolut sista ordet.

Lycka till och må tömmarna vara med oss i morgon 🙂


,
Comments are closed.