En liten sammanfattning, nu såhär med bara ett par månader kvar till jul

Datum: 2015-11-05
Skrivet av: TravRank.se

Jag brukar då och då försöka ta mig tid att gå igenom det som jag för in löpande för bland annat rankingen, samt för att kolla hur det går för mina lag på Tillsammans. Har från allra första början valt att lägga ut detta publikt, det brukar även vara ganska uppskattat då jag som bekant inte hymlar med siffrorna.

Med detta sagt, kan jag kortfattat tala om att det dessvärre inte har gått över förväntan i år, sen jag startade upp igen i våras 🙁

VARFÖR har jag dock inget riktigt bra svar på ännu, men det största problemet har varit själva rankingen som jag har tagit fram under det här året. Den har varit alldeles för ojämn och det är något jag får kolla på ifall denna trend skulle fortsätta. Tycker dock att den har blivit något jämnare på sistone, så jag hoppas därmed att jag inte behöver göra någon större djupdykning i detta, det är trots allt rätt många olika faktorer som har trimmats in genom åren som ligger till grund för min ranking, vill ju inte skruva på detta om jag inte behöver.

 

v75-maxrank-v45Diagrammet visar högsta rank som vinnande häst har haft för respektive V75-omgång i år, det har dessvärre som ni ser varit lite av en bergochdalbana i år. Det optimala är dock när vinnande häst inte överstiger fem eller sex i rank – se dom gröna markeringarna i båda diagrammen, det är nämligen då det oftast ger en relativ bra utdelning för dom flesta lagen.

 

v75-utdelning-v45

Bästa utdelningarna har skett när vinnande häst har funnits inom femte-sjätte rank, det är även där jag försöker koncentrera mina streck i första hand. Men som diagrammet visar har det varit en väldigt lång startsträcka i år, det är först nu på slutet som det har släppt något…

 

v75-snittrank-v45Medelsnittet för vinnande hästs rank ligger däremot runt tre, är något högre än för tidigare år.

 

omsattningTabellen visar omsättningen för respektive bolag på Tillsammans – liksom dom flesta andra gillar inte jag heller röda siffror, men när man granskar siffrorna lite noggrannare, ser man att dom flesta lagen inte behöver en större vinst än 23 000 kr för att hamna på plusminus noll. Lägst är det för Chansen, som bara behöver en vinst på lite drygt 3 000 kr för att gå plusminus noll.

 

Men många bäckar små… det är ju trots allt lite drygt 200 000 kr som i skrivande stund behöver komma in, för att “Team TravRank” i sig självt skall hamna på plusminus noll – har därför satt som mål att försöka uppnå detta innan årsskiftet. Allt annat som överstiger detta är ju så klart en bonus, för det skulle ju vara skoj att få börja det nya året med gröna siffror för alla lagen 🙂

 

utdelning för sjuTill sist vill jag visa diagrammet över utdelningen för sju rätt, åtta gånger har den varit överstigande miljonen hittills för i år (räknat från min comeback i början av maj), det skall ju till en gnutta tur för att pricka in dessa.

 

Har valt att inte göra något “inför V75-omgången” den här gången, då jag funderar på om det kan vara en av faktorerna som har ställt till det för mig. Det har nämligen blivit lite svårare att prioritera och finjustera rankingen, efter att jag har lagt ut det första utkastet publikt lite tidigare.

Är hursomhelst taggad och siktet är inställt mot Breeders Crown i Eskilstuna…

Finns några platser lediga för den som vill testa mitt unika upplägg på ATG Tillsammans… För att hitta oss, sök efter “TravRank” under hitta lag på Tillsammans…


,
Comments are closed.