Inför V75 i Skellefteå

Datum: 2015-10-01
Skrivet av: TravRank.se

I stort sett är det säkert inte helt fel att bygga sitt system, utifrån Lannem Silje (NO) i kallblodsloppet (V75-2). Vill dock ändå passa på att flagga för att hon har fått lite extra motstånd, när hon har mött exempelvis Månprinsen A.M. av våra svenska kallblod. Den här gången möter hon ju även några stycken, som vanligtvis möter Gunnar Melanders grymma kallblod.

manprinsen-lannem-siljeDuellen mellan Månprinsen A.M. (1) och Lannem Silje (2) i Dannero 8/8, där den förstnämnda vann. Gunnar Melanders kallblod är i princip den enda som har gett norske Tor Wollebaek lite motstånd, av våra egna kallblod här i Sverige – hade gärna sett en duell mellan dessa två igen.

Med detta sagt har Lannem Silje med andra ord mött ett betydligt enklare motstånd på sistone, där hon också har varit helt överlägsen med flera längder. MEN, som jag har flaggat för möter hon äntligen ett betydligt tuffare gäng, där några vanligtvis tävlar mot Månprinsen A.M. Skulle inte alls bli förvånad om t.ex. Hulte Magnus, Vestpol Faxen (NO), Myr Faksen (NO), B.W.Modde eller Lärkan kan bjuda upp på en liten kamp – sen om det räcker till i slutändan får man ju se, men man skall nog inte räkna bort dom helt…

Det blir väl förmodligen att jag spikar Lannem Silje på både 25- och 100kronorslagen – känns ju egentligen bara dumt att inte göra det. Men av M-lagen kommer det att vara endast Team TravRank M-301 som får henne som spik, då det laget använder systemmall nr 3 den här gången.

Övriga systemmallar i M-serien garderar i just den avdelningen – kommer säkert att kännas käpprakt åt h-lvete för många, men samtidigt är det ju lite det som är grundtanken med mina systemmallar, att gå emot allt “förnuft” i jakten på dom stora pengarna…

Sammanfattningsvis är förmodligen Lannem Silje den bästa spiken, men kan ändå inte sluta tänka på att hon trots allt har fått möta lite för enkelt motstånd här i Sverige på sistone. Tanken bakom detta var förmodligen att stärka självförtroendet, efter att hon förlorade mot Månprinsen A.M. 😛

Vi börjar bli rätt vana vid det här laget att det kan se ut så här, när Lannem Silje (NO) vinner överlägset med flera längder.

 

 

Nog pratat om storfavoriten i andra avdelningen, hur ser det då ut i övriga avdelningar?

Rent spontant har jag känt under hela veckan, att man bör koncentrera strecken så gott det går i fjärde och sjunde avdelningen.

Bästa valet där man kan ha möjlighet att spara på sina streck, är förmodligen femte och sjätte avdelningen.

För den som letar efter en extra spik, är förmodligen V75-5: 2 Titan Lavec ett bra alternativ.

Det svåraste för egen del är dock att välja ut utgångshästarna alternativt A-hästarna, så i den mån det går, vill jag därför försöka få med någon extra A eller U-häst.

 

Min topp-fem rank och funderingar just nu med två dagar kvar innan start, med andra ord är det inget som är spikat och klart, därmed reservation för ändringar. Markerat är ett litet förslag på ett system för 225 kr (450 rader, 3x1x3x5x1x3x5), för den som känner sig modig redan nu:

  • V75-1 (2140 volt): 6 Pastor Dee, 7 Malgomaj B., 4 Officer C.D., 11 Mister Burman och 12 Twin’s Superior.
  • V75-2 (1640 auto): 5 Lannem Silje, 4 Hulte Magnus, 2 Vestpol Faxen, 9 Myr Faksen och 3 B.W.Modde.
  • V75-3 (1640 auto): 1 Cool Keeper, 3 Amaru Boko, 2 Francais du Gull, 8 Kash’s Cantab och 7 Kaffir Face.
  • V75-4 (3140 volt): 13 Narold Vox, 10 Speed Delicious, 8 Pantarei Ans, 11 Premier Kronos och 14 Aristocat Boko.
  • V75-5 (2140 auto): 2 Titan Lavec, 6 Magnificent, 4 Roxy L.N., 9 Salong och 10 Thaiger Exclusive.
  • V75-6 (2140 auto): 1 Sir Ratzeputz, 7 Usain Swing, 6 Mellby Apollo, 4 Åge Hornline och 10 Gimeheaven Sisu.
  • V75-7 (1640 auto): 4 Unique Julia, 7 Mr Lindy, 1 Mr Vox, 2 Rutger Gigant och 5 Re Doc.

 

Till sist tycker jag att det väldigt bra att det är en jackpot-omgång på 30 miljoner på lördag, innebär ju att även om Lannem Silje vinner i sin avdelning hur lätt som helst, kan det trots allt bli bra utdelning för sju rätt. Däremot har jag lite svårt att tro att det kommer att överraska alltför mycket den här gången, men det visar sig – har haft fel förr…

Hursomhelst, lycka till och må tömmarna vara med oss 🙂


,
Comments are closed.