Några tankar inför Solvalla på lördag

Datum: 2015-09-24
Skrivet av: TravRank.se

Den kommande helgen är det dags för dubbla V75-omgångar på Solvalla, det är med andra ord dags för finaler under kriteriehelgen på Solvalla 🙂

kriteriehelgKriteriehelg på Solvalla

 

Den stora favoriten Delicious U.S. har blivit struken i första avdelningen på lördag, vilket innebär att många säkert har fått tänka om och ändra på strategin där.

För egen del skulle jag tro att efter strykningen av Redéns häst i första avdelningen, har förmodligen någon av 4 Youana, 3 Eketorpets Tess, 1 Donna di Quatro eller 5 Talk The Talk fått bästa chansen att vinna nu.

Har även sett en intressant notering att Per Lennartsson inte har vunnit ett enda V75 lopp i år, på hela femtio starter. Sitter i sulkyn bakom bland annat V75-1: 6 Air Frame, V75-3: 10 Democrat, V75-6: 8 Screen Height och V75-7: 3 Order To Fly den här gången – tycker ju att någon av dessa hästar borde väl kunna ge honom en seger den här gången, nackdelen är dock att det är lite tråkiga startspår för dom flesta av kusarna…

När det gäller spikarna, utgång- och/eller A-hästarna funderar jag lite på om V75-1: 4 Youana, V75-3: 3 Knows Nothing, V75-4: 1 Balero Maeras eller V75-7: 2 Nadal Broline skulle kunna vara några av dom bästa alternativen.

Tycker även att det känns mest öppet i andra, femte och sjätte avdelningen, kommer förmodligen att bli där jag försöker koncentrera strecken så gott det går.

Bästa spikarna kan mycket väl vara Youana och Nadal Broline, det är ju dock aldrig roligt att spika i både första och sista avdelningen, samt utdelningen lär ju påverkas negativt om båda vinner (Youana är ju även första reserv enligt turordningen, för alla som redan har hunnit spelat på Delicious U.S. och ej valt ut egna reserver). Men samtidigt kan man ju inte bortse ifrån att båda två är mycket spelade av en anledning också. Vill man dock ha en högre utdelning, bör man nog försöka fälla dessa två…

Hursomhelst har vi en spännande travhelg framför oss, det är även sista helgen för mig som spelvärd för “Månadens stjärnlag” – skulle ju därför vara extra skoj om det kunde smälla till rejält då (även förstås för mina andra lag), åtminstone under någon av dagarna – helst båda förstås 🙂

RS-lagen kommer att fortsätta med endast två av villkoren/uppläggen jag har tagit fram. Båda två av dessa är nämligen väldigt snarlika, plus har fungerat allra bäst sen jag började med det här upplägget: Där villkoren har varit utifrån alla travbanors resultat, samt för dom fem senaste spelomgångarna (efter lite intrimning har det resulterat i exakt samma villkor under några månader nu).

Det här innebär att Team TravRank RS-10 och Team TravRank RS-20 kasserar sina villkor och fortsättningsvis är med på ett hörn, för något av dom två villkoren som används av RS-5 eller RS-15.

M-lagen rullar på med sina mallar, där vi nu på lördag startar om från början med att Team TravRank M-301 får mall nr 1, Team TravRank M-302 får mall nr 2 o.s.v…

Resultatmässigt är det mall nr 2 och 4, som än så länge inte har fått bättre än fem rätt – men det hoppas vi ju kan ändras inom kort, den som väntar på något gott…

Tanken med systemmallarna, är ju att det skall ge bra utdelning när dom väl sitter – gäller därför att vara tålmodig även där, mycket därför jag har valt att ha ett lågt andelspris även där.

mallsystemet-v39Antal rätt för respektive mall i M-serien.

 

Team TravRank 25 får precis som tidigare, två av dom som förmodligen kan vara bästa spikarna i systemramen, garderar i övrigt så gott det går. Team TravRank 100 får därefter som tidigare, en av dessa som sin spik i systemramen.

Enda skillnaden den här gången, är att vi kommer att testa en ny grej på hundrakronorslaget. Har därför valt att öka andelspriset till 130 kronor denna gång, mycket på grund av att denna test inte skall behöva påverka lagkassan alltför mycket för det ordinarie systemet. Mer information om denna lilla test finns på laget.

I och med att Delicious U.S. blev struken, blev det ganska lätt för mig att bestämma, vilket upplägg som skall användas på stjärnlaget den här gången. Blir med andra ord precis som vi har gjort tidigare, att tre utgångshästar blir respektive spik för respektive kupong – innan dess hade jag faktiskt lite funderingar på att bygga systemet runt Delicius U.S.

På söndag blir det även halva priset för Team TravRank 100 och stjärnlaget, där vi på den sistnämnda, kommer att köra några Harry Boy med några utvalda hästar i grunden.

Lycka till och må tömmarna vara med oss i helgen som kommer 🙂


,
Comments are closed.