Tankar inför Östersund

Datum: 2015-06-04
Skrivet av: TravRank.se

Skrev ju igår att det ser lite smått klurigt ut inför Östersund på lördag, men det skall nog gå att lösa även detta pussel 🙂

Östersunds travbana har även ett långt upplopp på hela 218 meter, vilket ju inte direkt gör det lättare…

Spikarna/låsen jag klurar lite på är i första hand V75-1: 1 Royal Apanage / 6 Melker, V75-3: 7 Shiraz Brodde / 2 Speed Delicious, V75-4: 4 Balero Mearas eller V75-7: 1 Highspeed Call.

För närvarande är det någon liten fördel spårmässigt för Balero Mearas, som eventuellt kan vara den bästa kandidaten för huvudspiken av 25-, 50- och 100kronorslagen.

Den andra spiken för 25kronorslaget tåls ännu att funderas noggrant på. Hade det inte varit för första- och andraspåret och därmed risken att kunna bli instängd, hade jag gärna sett t.ex. Robert Berghs Speed Delicious som förstaval…

Vi har som sagt var en rätt knepig V75-omgång framför oss, men lösningen kanske kan vara lättare än vad jag tror, med tanke på att vinnande häst oftast har funnits inom min fjärde rank…

Sist i Östersund för nästan exakt ett år sen, var det sex hästar som vann inom fjärde rank. Även då såg det ut att bli en knepig spelomgång, med många jämnstarka hästar som möttes. Det var egentligen bara i kallblodsloppet som det då blev en liten överraskning. Utdelningen för sju rätt hamnade då på lite drygt 30 000 kr, året dessförinnan var utdelningen låga 3 337 kr (alla hästar som vann då fanns inom fjärde rank, samt att vi satte var vår första sjua för två av lagen – Harry Boy laget som jag även hade igång på den tiden, hade dock satt ett par sjuor innan dess).

Det är otroligt skoj och givande att ha allting sparat, så man kan gå tillbaka och kolla hur det var tidigare 🙂

I övrigt tror jag nog att man bör strecka på så gott det går i bland annat sjätte avdelningen, där Jämtlands Stora Pris skall delas ut på 750 000 kr till vinnaren. Många av hästarna som var kandidater till Elitloppet i helgen som var, möts nu här igen – bland annat Oasis Bi (tackade dock nej till att vara med i Elitloppet), Creative och El Mago Pellini bara för att nämna några, med andra ord blir det typ “Lilla Elitloppet”. För egen del skulle jag tro att någon av dom nämnda tar hem detta.

Slutligen bör man nog kanske försöka koncentrera strecken så mycket det går i både kallblodsloppet (V75-2) och lärlingsloppet (V75-5). Samt ett eventuellt bra lås skulle kunna vara V75-3: 7 Shiraz Brodde och 2 Speed Delicious.

Lycka till och må tömmarna vara med oss 🙂

 

jamtlandstorapris

 


,
Comments are closed.