Turbulent vecka – fortsättning

Datum: 2014-09-30
Skrivet av: TravRank.se

Som alla säkert känner till vid det här laget, som följde mina inlägg under förra veckan, blev det en turbulent vecka.

ATG har kört sitt eget race ett bra tag nu, lyssnar inte heller på oss spelare utan prioriterar annat som i princip konkurrerar ut oss. Trodde att V75 Tillsammans var till för oss spelare och inte för deras egna stjärnlag.

Hur som helst efter all denna turbulens, bestämde jag mig slutligen för att lägga ner alla mina bolag och lämna V75 Tillsammans, vill någon ta över dessa får man gärna göra det – bara man antingen döper om eller tar bort “TravRank” från lagnamnet.

Har helt enkelt tröttnat och känner efter den här helgen, att det inte är värt att kämpa på i motvind från ATG’s sida och därmed inte heller sponsra dom mer, har trots allt varit med i princip från början och lagen har omsatt lite drygt miljonen under snart två år – tycker ju att dom borde kunna lyssna lite på en då, både jag liksom flera andra har samma önskemål och förbättringar som behövs för V75 Tillsammans.

V75 Tillsammans är annars en jättebra plattform och har även hjälpt mig att bygga upp Team TravRank.

Blev dock under söndagen kontaktad av ATG som verkar vara öppna för att föra en diskussion, får se vart det leder – men önskemålen nedanför är några som många liksom mig själv har efterfrågat länge.

Innan dessa har kommit oss tillhanda, dröjer det innan dom återfår mitt förtroende och startar upp några lag på V75 Tillsammans igen:

 1. Inlägg och kommentarer.
  Alla inlägg och kommentarer syns nu direkt för alla spelomgångar, efter den senaste uppdateringen i måndags förra veckan.
  Kanske någon på ATG tyckte det var en smart idé – men dom kan inte ha sett hur dom flesta använder forumet.
  Som det är nu orsakar det bara förvirring…
  Det är ingen som vill se t.ex. förslag och outsiders på gamla hästar, ville man det tidigare var det ju bara att gå in och kolla på respektive spelomgång.

  V75 Tillsammans – GÖR ERA KUNDER EN STOR TJÄNST OCH ÅTERSTÄLL DETTA A.S.A.P.
   

 2. Filinlämning.
  Har själv två gånger under kort tid streckat fel, senast i söndags – men denna gång uppmärksammade en deltagare detta innan det var försent.
  Många av oss som använder någon form av travprogram antingen via nätet eller på datorn, kan få ut en xml-fil med alla kupongerna. Förstår inte att det skall vara så otroligt trögt att införa, när det går att läsa in denna fil på ATG.se.
  V75 Tillsammans har dock sagt att det kommer vid nästa stora uppdatering, men hur många små är planerade dessförinnan?
   
 3. Kommunicera med medlemmarna via e-post.
  Sedan en tid tillbaka kan man inte se e-post adresserna medlemmarna har.
  Säger absolut inget om det, för det var ingen bra grej att visa det för alla och missbrukades även av några, men åtminstone lagkaptenen borde kunna kommunicera med sina medlemmar via e-post. Det går det också i och för sig, men mailet som skickas iväg får en noreply adress, så medlemmarna kan helt enkelt inte svara utan att mailet studsas tillbaka.
  Förslag: Lägg till ett val ifall mailet skall skickas från lagkaptenen/spelläggaren, med även BCC för mottagaren (hemlig kopia) – en väldigt enkel åtgärd.
  Dock skulle jag helst se att man kan skicka mail till användarna utanför V75 Tillsammans, då man inte kan snygga till mailet, t.ex. med fet eller stor text, radbrytningar fungerar inte heller med deras mailutskick – med andra ord är den väldigt undermålig.

  Detta gäller förstås även för dom står i kö till lagen, som det fortfarande inte går att kommunicera med – borde dom ha prioriterat före allt annat.
   

 4. Obegränsat antal medlemmar, samt max antal sålda andelar.
  Med den nya uppdateringen introducerades även något, som gjorde att jag tände till ordentligt. Hade dom dock valt att introducera det nya för våra “vanliga” lag, hade jag fortfarande varit kvar på V75 Tillsammans – MEN ICKE, inte för sina trogna spelare, som trots allt har hållit igång skutan i snart två år, utan det gick helt enkelt till deras egna “stjärnlag”.

  Vad är då detta nya och varför är det så speciellt?

  JO, därför att V75 Tillsammans tråkigt nog har satt en gräns på max 30 medlemmar per lag.
  Försöker man som jag hålla en låg andelskostnad, är det svårt att ha alltför många passiva medlemmar, då lagkassan naturligtvis påverkas av hur många som är med och deltar. Har själv satt en gräns på att man bör vara med och delta minst varannan vecka, annars är det risk att platsen går till någon annan. Vet att många t.o.m. kräver att man skall delta varje vecka, annars åker man ut – det tycker jag däremot är lite väl hårt.

  Obegränsat antal medlemmar är ju inte heller bra, för då kan det bli alltför många som skall dela på kakan. Men sätter man däremot ett tak på max antal sålda andelar har man funnit en bra lösning, vilket nu är möjligt för åtminstone “stjärnlagen” – först till kvarn helt enkelt, som ATG uttrycker sig för stjärnlagen som har fått denna nyhet.

  DETTA ÄR NÅGOT SOM JAG HAR EFTERFRÅGAT FRÅN DAG ETT.

  Men nu tänkte dom inte på oss i första hand, utan introducerade det för sina egna “stjärnlag”. Dom flesta med mig hade hellre sett, att det även hade blivit infört på våra “vanliga” lag. Åtminstone som ett alternativ då det nu är möjligt, för andra kanske det passar med ett litet slutet lag.

  ATG vill inte medge det, men i princip konkurrerar dom ut oss övriga. V75 Tillsammans borde rimligtvis vara till för oss spelare i första hand, därefter för deras egna jippon. Själv tappade jag inte så många medlemmar, men hörde att det fanns lag som gjorde det.

  Droppen som fick bägaren att rinna över, var när dom bland annat skrev detta på sin facebooksida sent på fredagskvällen:

  “Det tog inte ens 24 timmar innan laget hade över 1000 medlemmar. Det tog inte ens ett dygn innan alla 800! andelar var sålda.”

  Var väldigt småaktigt gjort gentemot lagen som hade förlorat sina medlemmar, till fördel för deras eget jippo. Nu har dom dock tagit bort den texten, så det är bra – originalinlägget på facebook kan ni se här, då jag gjorde en skärmdump av inlägget, lades ut i samband med mitt inlägg under fredagsnatten/lördagen.

  Det som har varit lite störande också, är att dom inte verkar ha tänkt igenom det här med stjärnlagen ordentligt:

  Först på lördagen satte dom max antal sålda andelar till 800, alla blev sålda till ett pris av 50 kr/st, med andra ord en lagkassa på 40 000 kr, det var bara det att förutsättningen från början var att lämna in en enda stor Harry ihop med Björn Goops spikar och drag. MEN, det visade sig att Harry Boy har en gräns på 9 999 kr (borde dom kanske ha tänkt på innan dom satte taket på 800 andelar).
  Lösningen blev helt enkelt att Harry fick ta fram första kupongen, därefter kopierades raderna till fyra identiska Harry Boy, vilka många självklart hade invändningar emot, istället för att t.ex. fördela spikarna över kupongerna.

  På söndagen satte dom dock taket till max 200 andelar, förutsättningarna var därmed glasklara med endast en kupong. Det misstag dom förmodligen gjorde för söndagens extra V75-omgång, i och med att andelarna var slutsålda redan efter någon halvtimme. Berodde säkert på grund av högsta antalet andelar som varje medlem fick köpa – själv hade ju tänkt till och satt max två per deltagare, i stället för tio som i deras fall. Hade ju inneburit att åtminstone 100 stycken hade fått delta. Skulle inte alls förvåna mig om det var flera som köpte typ tio andelar på en gång, några sådana sen är det slutsålt.

  Tycker att ATG borde tänka igenom några gånger extra innan dom startar något nytt, samt kanske försöka eftersträva lite av Unibets slogan “Av spelare för spelare”. Åtminstone det sistnämnda “För spelare”…

  Dock skall det tilläggas om det införs på våra vanliga lag också (vilket jag önskar), blir det då för egen del ett tak på max 50-100 andelar och max två andelar per deltagare, minst 25-50 stycken kommer då att kunna vara med varje gång. Det är betydligt mer rimligt och sjystare mot alla.
  Skall dom ha någon framgång med “stjärnlagen”, bör dom nog fundera på att åtminstone sätta en maxgräns på antalet andelar varje medlem får köpa.

  Men det vore som sagt guld att få ha den möjligheten också, skulle även förenkla framtagandet av systemet, då man förhoppningsvis redan i tidigt skede vet hur mycket man har att röra sig med.
   

 5. Sorteringen för lagen.
  Med den nya uppdateringen ändrades även sorteringen av lagen, dock är det ju inget större problem förutom otroligt störande.
  Återställ gärna som det var tidigare, då det inte var någon skillnad om laget stavades med små eller stora bokstäver, lite lättare att hitta om man ingår i flera lag.
   
 6. Kopiera tidigare kupong.
  På ATG.se har dom en alldeles fenomenal funktion, där man kan kopiera tidigare kupong för att därefter ta bort eller lägga till sina hästar. Sparar mycket tid när man måste mata in kupongerna för hand.
   
 7. Vinsttrend.
  Som jag har nämnt några gånger tidigare, är deras visning av vilka lag det har gått bäst för, ett enda stort skämt under Hitta lag.

  Som det är idag räcker det ju om laget har fått tillbaka en endaste krona, för att det skall bli en grön plupp. Vill inte direkt kalla det för en vinst, om laget har spelat för t.ex. 500 kr.

  Nä, räkna åtminstone ut ROI (Return On Investment) och basera era gröna pluppar utifrån det (håller dock med om att det säkert inte kommer att bli så många gröna pluppar, men det känns betydligt mer seriöst), bifogar formeln om ATG själva inte har den (vilket jag i och för sig har svårt att tro), ROI = vinsten / insatsen.

 

Får se vad framtiden utvisar och vad ATG har att säga när dom kontaktar mig under veckan.

Tror nog att jag har fått med det viktigaste, kan mycket väl tänka mig att ge dom en chans till om dessa införs – gillar ju plattformen annars 🙂

Blir dock kvar veckan ut, ifall det är någon som vill ta över lagen.

Raketen har redan blivit överlämnat till en av medlemmarna – önskar både honom och laget lycka till, känns dock lite missmodigt då Raketen var första laget jag satte igång på V75 Tillsammans, för snart två år sen 🙁

Blev lite fel när spelläggaren för Chansen aktiverade spelomgången, då jag glömde bort att ta bort rullschemat. Skulle dock önska att laget fanns kvar, då det är många duktiga med. Har föreslagit att han gärna får ta över laget, är inte så mycket jobb – i princip bara att fylla på rullschemat med nya spelläggare för framtida spelomgångar.

Väljer jag i framtiden att återkomma till V75 Tillsammans, lär det säkert märkas både här och framförallt på både min och deras facebooksida.

Det är som sagt bara vi själva som kan påverka att ATG lyssnar på oss, ju fler som väljer att göra som jag, ju fortare kommer våra önskemål införas.

Tackar nu för mig och önskar alla mina lagmedlemmar lycka till.


,
Comments are closed.