Sammanfattning elitloppshelgen

Datum: 2014-05-27
Skrivet av: TravRank.se

Det blev en fartfylld fest under elitloppshelgen, där Timoku med Björn Goop i sulkyn vann finalen på söndagen, stort grattis till både honom, tränarna och ägarna 🙂

För vår egen del gick det bäst på lördagen, då Chansen och Kometen fick sex rätt vardera, övriga lag fick fem rätt som bäst. Söndagen däremot var en total flopp, då bland annat båda storfavoriterna inte höll, blev fem rätt som bäst för The Big Bang då.

Nu är dock siktet inställt på ÅbyTravet i morgon och dess dubbla innerspår på upploppet, hoppas att det går lite bättre då – blir även halva andelspriset för dom flesta lagen.

Därefter på lördag är det Mantorp som står som värd för V75-omgången, blir även sista gången som jag kör alla lagen på ett tag, då jag tar ett litet sommaruppehåll.

Chansen och Brainstorm kommer dock att vara igång hela sommaren.

Funderar däremot på att köra alla lagen vid eventuella jackpott-omgångar, vilket det ju brukar tendera att bli några stycken under sommaren – värst var nog ändå år 2009 med hela sex stycken jackpott-omgångar på raken under sommarveckorna.

Med detta i bakhuvudet och hur det oftast blir under sommaren, känns det väldigt dumt att hålla igång alla lagen, då vi redan har gått med rätt stor förlust för detta halvår, även om vi poängmässigt har haft helt okej resultat. Men ger det inget tillbaka för sjuorna och sexorna så blir det ju minus 🙁

Resultatet hittills för 2014 för Team TravRank:

  • 12 sjuor under fyra V75-omgångar (i princip var sjätte gång).
  • 365 sexor under femton V75-omgångar (i princip mer än varannan gång).
  • 4 212 femmor under tjugotre V75-omgångar (i princip varje gång) .

Totalt tjugofyra V75-omgångar har vi hunnit avverka under 2014, med helgen inräknat. Alla lagen har spelat för totalt 320 837 kr under denna period, vilket har gett 98 198 kr tillbaka. Inga roliga siffror alls då vi under hela 2013 spelade för bara något mer och fick då trots allt tillbaka lite drygt 250 000 kr.

Med tanke på detta och inför sommarens förväntade låga utdelningar, är därmed beslutet taget att göra ett litet sommaruppehåll.


,
Comments are closed.