Sammanställning och tankar kring undersökningen

Datum: 2014-04-07
Skrivet av: TravRank.se

Som jag har nämnt tidigare har vi tappat några andelar på sistone, bestämde mig därför att göra en liten undersökning bland mina medlemmar och presenterar därmed resultatet, samt mina tankar för hur vi går vidare på Team TravRank.

Tycker att det är jätteroligt att så pass många som 73 stycken tog sin tid att gå igenom frågorna, totalt 105 svar blev det efter att jag hade tagit bort några dubbletter (vet inte om dom medvetet ville påverka resultatet, men ack där gick dom bet i så fall, hehe :P).

Resterande 32 svar är därmed några extra svar från dom som är med i flera lag.

Fråga 1: Första frågan var väldigt basic, där man helt enkelt fick välja vilket eller vilka upplägg som undersökningen gällde för:

upplagg

Brainstorm fick 9 svar, Chansen fick 17 svar, Experimentet fick 14 svar, Harry Boy / Harry Boy 2 fick 21 svar och Raketen / Blixten / Kometen / Bomben fick 44 svar.

Totalt blev det 105 svar från 73 av totalt 124 registrerade medlemmar på V75 Tillsammans.

 

Fråga 2: Vilken andelskostnad tycker du är rimlig?

andelskostnadI stort sett verkar dom flesta vara nöjda med andelspriset som idag är 40 kr för Brainstorm, 100 kr för Chansen, 80 kr för Experimentet (5 x 16 kr), 25 kr för Harry Boy lagen och 50 kr för Raketen och dess syskon.

Det största undantaget verkar dock vara Experimentet, där några vill sänka och några andra vill höja andelspriset – bara två stycken tycker egentligen att det är bra med nuvarande andelspris på 80 kr/andel, där man lägger 16 kr/andel fördelat över Experimentets fem lag (5 x 16 kr = 80 kr). Lite förvånande tycker jag att det är då Experimentet, sen några veckor har börjat ge bra resultat sen upplägget ändrades något.

Är därför väldigt tveksam till att göra någon större förändring på Experimentet, då jag känner att jag har fått fram ett bra upplägg nu, samt att vi behöver komma upp i minst 384 kr/lag = totalt 1 920 kr för att kunna köra det alternativa upplägget med ett stort och ett litet system. I helgen som var tycker jag att båda systemen tog ut varann väldigt bra, då Experimentets lilla system var ett av lagen som fick sju rätt i lördags.

En sänkning till 40 kr skulle eventuellt kunna fungera, men kräver i så fall 48 andelar för att komma upp i en lagkassa på minst 384 kr/lag, i stället för 24 som det är idag och vi med nöd och näppe klarar av att komma upp i.

Måste därför få fundera lite till på det här, alternativt hitta en reduceringsform som funkar bra för runt 192-240 kr/lag.

 

För Harry Boy lagen verkar några stycken vilja höja andelspriset till 50 kr.

Ett förslag som jag därför funderar på är att man skulle kunna ha ett Harry Boy lag för 25 kr/andel och det andra för 50 kr/andel. Frågan är dock hur många fler som skulle kunna tänkas nappa på det högre andelspriset, för närvarande är det 28 medlemmar i det ena laget och 24 medlemmar i det andra och några är med i båda två. Enligt undersökningen är det nio som vill höja till 50 kr och sex stycken som vill höja till 40 kr, med andra ord är det ett halvt lag i så fall. Får checka av lite hur många fler som kan tänkas vara intresserade.

 

För Brainstorm vill någon enstaka höja till 80 kr och någon annan sänka till 25 kr, i övrigt tycker man att 40-50 kr är ett bra andelspris. Med andra ord känns det inte aktuellt med någon ändring för Brainstorm i nuläget.

 

Samma sak med Chansen, där dom flesta tycker att hundra kronor är bra.

 

Då var vi slutligen framme vid Raketen, Blixten, Kometen och Bomben där majoriteten tycker att 50 kr/andel är bra.

MEN nästan ett halvt lag vill dock höja till hundra kronor och funderar därför på att erbjuda dom det. Blir dock ingen höjning generellt, utan det blir ett lag i så fall där andelen kommer att kosta 100 kr, fast med samma koncept och upplägg. Enklast är nog att jag skapar ett nytt lag och flyttar över dessa medlemmar dit, vill fler haka på så är man så klart välkommen att göra det.

I och med detta frigörs därmed några platser i Raketen, Blixten och Kometen som jag kan erbjuda alla aktiva medlemmar i Bomben, som har haft det största problemet med lågt deltagande på sistone. Bomben blir därmed vilande, tills behovet kan dyka upp att det är läge att aktivera laget igen.

Tror att det kan bli en bra lösning, kräver dock lite trixande med medlemmarna mellan lagen – men det löser sig nog bra under veckan, kommer inte heller att aktivera spelomgångarna förrän allt är klart.

 

Fråga 3: Hur ofta kan du tänkas vara med och delta, baserat på ditt val av andelskostnad tidigare?

deltagande Inga konstigheter med detta då dom flesta deltar regelbundet och glädjande nog, verkar vilja göra det även i fortsättningen 🙂

 

Fråga 4: Hur många andelar kan du tänka dig kunna lägga varje gång, baserat på dina val tidigare?

antal-andelar-deltagandeDet finns några som brukar delta med flera andelar och verkar vilja fortsätta med det.

 

Fråga 5: Hur många andelar tycker du att man skall kunna få köpa som mest, baserat på dina val tidigare?

max-andelar-deltagandeVerkar som att de flesta vill höja gränsen, för hur många andelar man kan lägga, för några av lagen. Funderar därmed på denna maxgräns i fortsättningen:

  • Brainstorm låter jag nog vara kvar med max sex andelar per deltagare.
  • Chansen höjs till fyra andelar per deltagare.
  • Experimentet låter jag nog också vara kvar med max fyra andelar per deltagare.
  • Beroende på hur det blir med Harry Boy lagen, så kan jag tänka mig att höja 25 kronors laget till max 10 andelar, 50 kronors laget får då max 5 andelar per deltagare – om det nu blir så att det blir olika andelspris på lagen.
  • Samma sak där med Raketen och dess syskon om det blir ett hundra kronors lag så känns fyra andelar som en bra gräns, femtio kronors lagen får då ha kvar max fem andelar.

 

Fråga 6: Sista frågan rör spelstoppet för att kunna köpa andelar, vilken tid föredrar du att spelstoppet sätts?

spelstoppDå dom flesta medlemmarna verkar vilja det, återgår jag till att ha spelstoppet på lördagen.

Brainstorm och Chansen har kvar sina spelstopp kl 12:30.

Experimentet, Harry Boy lagen och Raketen och dess syskon får sina spelstopp kl 11:30.


,
Comments are closed.