Första experimentet

Datum: 2013-09-27
Skrivet av: TravRank.se

Tänkte dela med mig lite av mina tankar inför det första experimentet, för laget med samma namn.

Beroende på den aktuella lagkassan för varje lag som ingår i laget Experimentet, bestäms inlämningspriset av det lag som har lägst lagkassa, det är alltså inte tvunget att delta eller lägga lika många andelar i alla fem lagen – men det rekommenderas starkt då risken är stor att man annars missar utdelningen för just det laget man kanske inte valde att delta i.

T ex, är lägsta lagkassan i något av lagen 192 kr blir inlämningspriset 48 kr för alla 20 kupongerna = totalt 960 kr (48 kr * 4 kuponger * 5 lag).

Har tagit fram en reduceringsform som fungerar bra och grundas på lite statistik för den aktuella travbanan, i värsta fall om man inte lyckas få full pott är chansen stor att man åtminstone får tillbaka insatsen och lite därtill, med hjälp av alla femmor och sexor som det kan bli p g a reduceringsformen.

Tanken med experimentet är att man i sämsta fall ändå skall kunna gå åtminstone plus minus noll, ifall man t ex deltar i alla övriga lag på Team TravRank (eller annat bolag), tills den stora smällen kommer.

Första experimentet kommer i systemramen att ha endast en spik och för övriga avdelningar kommer det att vara 4-6 hästar, systemramen är från 4 096 rader och uppåt med en reducering på ca 70%.

Ett spännande experiment som verkar lovande enligt dom tester som har gjorts, kommer eventuellt att behövas trimmas in något mer under resans gång, men i stort sett är jag nöjd med resultaten som har blivit hittills.

Ju närmare första start som systemet har tagits fram, desto bättre resultat har det blivit 🙂


,
Comments are closed.